6
2012
Google Panda Algoritması ve SEO
Google, kendi arama motorunun kalitesini korumak amacıyla yeni algoritmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bunun son örneği Panda adı verdiği yeni algoritma oldu. Bu algoritma açıklandığında binlerce site bu yenilikten olumsuz etkilendi. İnternet üzerinden gelir elde eden kişilerin gelirlerinde %60’a varan düşüşler yaşandı. SEO uzmanları, SEO danışmanlığı veren firmalar dahi işin üstesinden gelebilmek ve yaşanan düşüşleri anlamakta zorlandılar ve hala tam anlamıyla algoritma anlaşılabilmiş değil. Sadece öne çıkan bazı kriterler var ve bu makalemde sizlere bunlardan bahsetmeye çalışacağım.
Artık sitelerinize gösterdiğiniz ilgiyi biraz daha arttırmanız gerekmekte çünkü Panda Algoritması, emek verilen, ilgilenilen ve ilgi gören siteleri ön sıralara taşımayı hedefliyor.
Google Panda Algoritması
- Bugüne kadar yapılan çalışmalar, yazılan makaleler hep anahtar kelimeye yönelikti. Yazılan hemen hemen her makalenin içinde defalarca hedeflenilen anahtar kelimeler geçirilip, site içerisinde hedef kelimelerde yoğunluk yaratma stratejisi izlendi. Hatta siteler tek bir kelimeye odaklandılar. 2012 yılında başarılı olmak, arama motorlarında yükselmek istiyorsak site içeriğini tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. İçeriğin arama motorları açısından kral olduğunu kabul ediyorsak makalelerdeki anahtar kelime yoğunluğunu dengede tutmamız gerekiyor. Aslında bu yoğunluk makalenin uzunluğuna göre değişmekte. Edindiğim tecrübeler doğrultusunda bir makalede 2 veya 3 anahtar kelime geçirmenizi tavsiye ediyorum. İçeriğinizdeki anahtar kelimeleri mutlaka çeşitlendirin. Örneğin; Sigorta ile ilgili bir makale yazmayı düşünüyoruz, yazacağımız makaledeki hedef kelimemiz sigorta olacaktır doğal olarak. Fakat bu hedef kelimeyi çeşitlendirmemiz bizim sıralamalarda yükselmemiz için faydalı olacaktır. Yani sadece sigorta kelimesine odaklanmamamız gerekli. Çeşitlendirmeyi şu şekilde yapabiliriz; Araç Sigortası, Kaza Sigortası, Yaşam Sigortası vb. Bu anahtar kelimelerden birini mutlaka ilk paragrafta geçirin. Makalenizde başlık etiketlerini mutlaka kullanın ( H1, H2, H3 gibi ).
- Sitelerinizi mutlaka Cep telefonu, iPad, iPhone, Tablet, Android vb. cihazlara uyumlu hale getirin. Çünkü bu cihazlar kullanıcıların hemen hemen her yerden internete erişim sağlamalarına olanak tanımakta ve kullanıcıların bu cihazlar üzerinden web sitelerine girişinde belirgin oranda artış gözlemlenmektedir. Bu sebepten dolayı sitelerinizin kodlarında hata olmaması, kullanılabilir olması ve düzenli olmasına dikkat edin. Ana sayfanızın çok karmaşık olmamasına özen gösterin ki bu cihazları kullanan kişiler kolayca sayfanızdan istediklerini alabilsinler. Aksi halde sayfanızda geçirilen süre azalacak, hemen çıkma oranı artacak ve bu sitelerinizi olumsuz etkileyecektir.
- Makelelerinizi en az 350-400 kelimeden oluşturun çünkü Google bunun daha az sayıda olmasını istemiyor. Bir çoğumuzun gözüne çarpmıştır, kullanıcısı fazla olan sitelerdeki makaleler bu değeri taşımaktadır. Bunun yanında kaliteli içerikler üretmeye özen gösterin ki arama motorları sizin sitelerinizi ön sıralara taşısın.
- Panda Algoritması işini severek yapan site sahiplerini korumayı hedeflemektedir. Bu yüzden kopya içerik sahibi siteler 2011 yılının ikinci yarısından itibaren Google tarafından kesin olarak cezalandırılmaya başlandı ve kopya içerik sahibi siteler sıralamalarını kaybettiler ve arka sayfalara doğru uzun bir yolculuğa çıkmış gibi görünüyorlar. Panda kopya içeriğin cezasını bu algoritma ile bitirmiş gibi görünmekte. Özgün makaleler ile umduğunuzdan daha hızlı bir şekilde Google’da yükselebilirsiniz.
- Sosyal medyayı yakından takip edin ve sitelerinizi sosyal medyada duyurmaya çalışın. Siteleriniz için Facebook, Twitter, Google+ sayfaları oluşturun. Makalelerinizin kolayca görünen herhangi bir yerine sosyal paylaşım butonları yerleştirin. Bu sayede kullanıcılar yayımladığınız bir içeriği sosyal medyada kolayca duyurabilsin.
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
6 YorumYorum Yap
Yorum Yap
Son Yazılar
- SEO Çalışmaları ve Performans Göstergeleri (KPI)
- Landing Page ve SEO İlişkisi
- SEO Danışmanı – SEO Danışmanlığı
- Sitenizin Ceza Almasını Kolaylaştıran SEO Yöntemleri
- Kurumsal SEO
- E-Ticaret Siteleri için SEO İpuçları
- SEO Uzmanı Kimdir? SEO Uzmanı Ne İş Yapar?
- E-ticaret Siteleri için SEO ve Önemi
- Penguen Algoritmasını Anlamak ve SEO İpuçları
- Web Tasarımı ve SEO
- Google Penguen Algoritması ve SEO
- Site İçi Bağlantı Yapısını Geliştirme İpuçları ve SEO
- SEO Sektörünün Geleceği Hakkında
- Sitenizi Olumsuz Etkileyen 5 Etken
- Backlink Kazanma Yöntemleri
- Ping Atmak Nedir? Ne işe Yarar?
- Google AdWords Reklamları Hakkında
- SEM – Arama Motoru Reklamcılığı
- Tanıtım Yazıları – Tanıtım Makaleleri ve SEO
- Google “aynen arama” nedir?
- Sosyal Medya ve SEO
- Google Sandbox Nedir?
- Ziyaretçileri Sitede Uzun Süre Tutmak
- Google Botları Nasıl Çalışır?
- Youtube Videoları İçin SEO İpuçları
- Semantik WEB ve SEO
- SERP Nedir? SEO ve SERP Hakkında Bilinmesi Gerekenler
- On-Page SEO Hakkında Bazı Önemli Bilgiler
- Backlink Nedir? SEO İçin Neden Önemlidir?
- Pagerank ve Trustrank
- Google’da Sıralamayı Etkileyen Bazı Faktörler ve SEO
- Sosyal Medyanın Şirketler Açısından Önemi
- Google Panda Algoritması ve SEO
- SEO – Arama Motoru Optimizasyonu

Başarılı bir tasarım olmuş tebrikler
yazınızı google seo ile ilgli en alakalı sonuç olarak algıladı ve dikkatimi çekti baştan sona okudum emeğinize sağlık
Başarılı bir yazı olmuş tebrik ederim. Aynı sektörde olmamıza rağmen yazınızı beğeniyle okudum.
Başarılı ve gayet bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler..
Detaylı anlatımlarınız ve açıklamalardan dolayı çok teşekkür ederim çalısmalarınızın devamını diliyorum
bilgi için teşekkür ederim